זמן חברתי
און-ליין

חינוך לערכים והכיתה
כקבוצה חברתית

פרקטיקת זמן חברתי וקבוצות חברתיות און-ליין

בזמן למידה מרחוק התלמידים נמצאים בביתם, רחוק אחד מהשני. האינטראקציות החברתיות מתמעטות כמעט גמרי ואופייה של הכיתה כקבוצה חברתית משתנה. הקדשת זמן ייחודי להיבטים חברתיים, במסגרת מערכת השעות ללמידה מרחוק מאפשר את תחזוק הקשרים חברתיים ביו התלמידים ומשמר את הרגשת השייכות לכיתה ולחברים. בזמן זה יתקיימו מפגשים ושיחות רגשיות-חברתיות, המבוססות על עקרונו של שיתוף, הקשבה, סבלנות וערבות הדדית.

מטרות:

התאמה לגילאים:

כל הגילאים (בהתאמה)

מתי בשנה:

בתקופות של למידה מרחוק, בכל יום או מספר פעמים בשבוע

איך מתבצע?

כחלק מתכנון השבוע וממערכת השעות לשבוע למידה מרחוק, יוקדשו חלק מהמפגשים לשיח חברתי או לפעילות חברתית, כגון: משחק, שיתוף רגשי, לימוד שיר משותף, צפייה בסרטון, תחרות דיגיטלית, חידון ועוד.

המפגש החברתי יכול להתבצע במסגרת הכיתה כולה, או בקבוצות קטנות, מוגדרות מראש. במקרה זה תוקדש שעה בכל יום לשיח עם קבוצת תלמידים אחרת (5-7 תלמידי בקבוצה).

ניתן להקדיש גם זמן קבוע במערכת לשיח חברתי-רגשי, כמו מפגש בוקר או מפגש סיום יום. מפגשים אלה יכולים להתבצע בדומה למפגשי בוקר המתבצעים בכיתה.

"כל בוקר אני מתחילה בפעילות שקשורה לרגשות שלהם או משהו חוויתי.

למשל אתמול פתחנו ב:"למה אני מתגעגע", כל אחד כותב ומחר אנחנו מדברים על זה. אני עושה את זה בדרך מתוקשבת. 

למשל מבוך שבו היה כתוב "תלמידים יקרים אני מאחלת לכם יום נפלא" – דברים שיתנו להם מוטיבציה להמשיך את היום ולשמוע אותם.

למשל: הייתה פעילות בנושא העצמה, הילדים אומרים במה הם טובים. היה להם קשה, אמרתי: אין דבר כזה. ובסוף כל הפעילות כל הילדים אמרו במה הם טובים. 

היום התחלתי את הנושא של ניהול זמן, אני מרגישה שהם הולכים לאיבוד עם כל המשימות וכל הדברים – לקחתי את זה לכישורי חיים, ואני ממשיכה. 

אני רואה סיטואציות שקורות ושאני מרגישה ומשם אני ממשיכה. סיטואציות שאני מבחינה בהם ויוצאת מהם לשיח רפלקטיבי, משוב, עיבוד, כל הזמן לשמוע אותם". 

(ליאת, מחנכת כיתה ג', בי"ס אלומות, באר שבע)

שיתוף:

אוהבים מה שאתם רואים?

רוצים לקבל עוד דברים טובים במייל?

הירשמו ונדאג שתישארו מעודכנים!
דילוג לתוכן