קרן משפחת ליאון מתכבדת לפתוח בסדרת ימי למידה שיעסקו בנושא הליבה שלנו בקרן "מחנכות לשם שינוי".
בפורום למידה זה חקרנו מה מייצר אופטימיות, פרואקטיביות בקרב מחנכות גם בתקופות מאתגרות? האם ואיך מייצרים סיפור מנצח למחנכות?
מטרת הקול הקורא למחקרים הינה לקדם דיון מבוסס מחקר על שאלות היסוד שנשאלו בנושא מחנכות כיתה, להרחיב את הידע האקדמי בתחום, לבחון השערות והנחות עבודה, לעודד מחקר יישומי בעל פוטנציאל השפעה בשדה ולהנגיש אותו לעוסקים במלאכה.
פרופ' ג'ון האטי, חוקר חינוך בעל שם עולמי מאוניברסיטת אוקלנד בניו זילנד טבע את המושג 'הוראה נראית' (Visible learning), העומדת בבסיס מחקריו פורצי הדרך ובעלי ההשפעה על עולם החינוך.
מתרגשים לשתף אתכם באירוע ההשקה של פעילות קרן משפחת ליאון: "השינוי מתחיל במחנכות", שהתקיים ב 12.10.21 בפקולטה למדעי הים של המרכז האקדמי רופין, אל מול הים ובהשתתפות השותפים לדרך.
מטרת דוח זה היא להציג תשתית בדבר תפקידה של מחנכת כיתת אם על בסיס הנעשה במדינות שונות בעולם. הדוח מציע טיפולוגיה לאפיון התפקיד ותחומי הפעולה שנכללים בו ובוחן את קיומם של רכיבי ההכשרה, הליווי והתמיכה.
אנו מחפשים שותף לפיתוח והובלת "מעבדת למידה" של מודלים ייחודים וחדשניים במספר בתי ספר יסודיים בכל הארץ בנושא צמצום פערים ושוויון הזדמנויות באמצעות מחנכות הכיתה.
אנו מחפשים שותף בהובלת תוכנית חדשנית וייחודית של התערבות ברשויות מוניציפאליות שבמהותה תאפשר לייצר שיוון הזדמנויות וצמצום פערים באמצעות סוכן שינוי משמעותי והוא מחנכות בתי הספר ובכך לייצר השפעה אמיתית על עולם החינוך
מטרת הקול הקורא ל מחקרים הינה לקדם דיון מבוסס מחקר על שאלות היסוד שנשאלו לעיל, להרחיב את הידע האקדמי בתחום, לבחון השערות והנחות עבודה, לעודד מחקר יישומי בעל פוטנציאל השפעה בשדה ולהנגיש אותו לעוסקים במלאכה
הספר עוסק בייחודיות של תפקיד מחנכי כיתות ובמשמעות של תפקיד זה בעיני משרד החינוך, החברה הישראלית ותלמידי בית הספר. הספר מציג היבטים של חינוך לערכים ושל חינוך חברתי. מתוארים בו ניהול כיתה, משימותיה ובעיותיה, ומודגשים בו אקלים הכיתה, ארגונה והיבטים של התמודדות עם קונפליקטים.
הספר מקרב ומרחיק מבקש להציע פרשנות רדיקלית-אקזיסטנציאלית לדמותו של "המחנך המשמעותי" ולטיבו של "המצב האנושי" השורה בין מורים לתלמידים בבית הספר הציבורי. הספר בא להאיר את פוטנציאל המשמעות שגלום בעבודת המחנך בבית הספר הציבורי ולצאת כנגד אותן מגמות המבקשות לצמצמו.