קרן משפחת ליאון > פרקטיקות > חינוך הוגן, שוויון הזדמנויות ומיצוי פוטנציאל > פיתוח מיומנות תלמידאות ולמידה עצמאית > תרגול ממוקד של אסטרטגיות למידה
אסטרטגיות למידה הן שיטות וכלים באמצעותם מנהלים התלמידים את תהליכי הלמידה שלהם ובראייה לעתיד, הן חשובות יותר מהידע והתוכן עצמו. אחד מתפקידיו של בית הספר הוא הקניית אסטרטגיות למידה, בהם יוכלו להשתמש התלמידים גם בעתיד ופיתוח מיומנויות למידה. לשם כך יש להקדיש תשומת לב וזמן ייעודי לעניין זה, ללימוד, תרגול והטמעת אסטרטגיות למידה שונות.
בשלב ראשון, המחנכת בוחרת אסטרטגיות למידה, אשר חשוב לה להכיר וללמד את התלמידים. הבחירה יכולה להיות מבוססת על תוכניות הלימודים (למשל: מיומנויות נדרשות בכל שנה בלימודי שפה), מבוססת על צרכי התלמידים (למשל: כיתה שיש בה תלמידים רבים שמתקשים לארגן את זמן הלמידה למבחן) או על העדפה של המחנכת (למשל: מחנכת שרואה חשיבות רבה במיומנויות ניהול יומן).
לאחר הבחירה, תקדיש המחנכת זמן למידה ייעודי לתרגול אסטרטגיית הלמידה הנבחרת. הדבר יכול להתבצע באופן קבוע במערכת השעות, במסגרת שיעור כישורים, שעור שפה או כל שיעור אחר המיועד לכך, או באופן אקראי ומזדמן, נתון להחלטת המחנכת או בסמוך לאירועי למידה או הערכה מרכזיים (כמו עבודת חקר, פרויקט להגשה, מבחן).