קרן משפחת ליאון > פרקטיקות > חינוך לערכים והכיתה כקבוצה חברתית > היכרות ויצירת קשר חברי בין התלמידים > תפקידים ומשימות חברתיות
תפקידים חברתיים ומשימות חברתיות מעודדים ערבות ואחריות הדדית בין הילדים בכיתה ומחזקים את תחושת השייכות והמוגנות ובכך מסייעים בגיבוש הכיתה כקבוצה חברתית. התלמידים יכולים להיות אחראים על פעילויות חברתיות, ימי הולדת, דאגה לחברים שצריכים עזרה, שגרירי חברות ומגשרים.
במסגרת חלוקת התפקידים בכיתה, וכחלק מיצירת הזדמנויות להתפתחות אישית ולהעצמת הילדים, יחולקו תפקידים אשר משמעותם אחריות חברתית. האחריות החברתית יכולה להתבטא כלפי ילדים מסוימים, כלפי קבוצות בכיתה או כלפי הכיתה כולה
"רצינו לטייב את האקלים הכיתתי אז החלטנו לעשות הכשרה של גישור – המחנכות העבירו את זה, שני נציגים בכל כיתה. המחנכות מודרכות על ידי הרכזת החברתית בנושא של גישור. נעשו שיעורים עם הילדים על מה זה מגשרים ותרגול של פתרון קונפליקטים חברתיים, איפה המגשר נכנס, מתי פונים אליו. הרכזת החברתית מובילה את זה. החזון שלנו מדבר על תחושת מוגנות ושייכות ואנחנו מנסים לתת לתלמיד את כל המענים לזה"
(ענת, מנהלת בי"ס אחוזה, חיפה)
"היו לי שגרירי חברות בכיתה, הם היו מעבירים תכנים על חברות, ידעו איך לגבש את הכיתה. היה להם שיעור במערכת שהם היו מעבירים שיעורים, משחקים, שיחות. זה התחיל מפעמיים בשבוע. זה היה תפקיד מתחלף, כל אחד היה לו זמן, מי שרצה".
(שירה, מחנכת כיתה ו', בי"ס קדם, נוקדים)