תגובתיות
תמידית

ראייה ותכלול
הוליסטי של הילד

פרקטיקת תגובתיות תמידית, מיידית ורלוונטית

תגובתיות ממוקדת ומיידית מהווה חלק משמעותי מתהליך ההערכה השלם של התלמיד. תגובה מיידית ורלוונטית למעשים והתנהגויות של תלמידים היא  לעיתים בעלת ערך רב יותר ממשוב הניתן במרחק של זמן מהמעשה עצמו.

תגובתיות המתמשכת בצורה קבועה ורציפה יוצרת אצל התלמיד הרגשה שהוא נוכח ושהמחנכת רואה אותו, תורמת להתפתחות האישית שלו ולהרגשת הבטחון והשייכות שלו בכיתה.

מטרות:

התאמה לגילאים:

כל הגילאים

מתי בשנה:

לאורך כל השנה

איך מתבצע?

משוב הוא כלי שניתן להשתמש בו כל הזמן, בתגובות קטנות וממוקדות. המשוב יכול להיות בהתייחס להתנהגויות, מעשים או דברים שהתלמיד אומר, ביחס לעצמו ואל מול חברים לכיתה.

התגובה צריכה להיות מקושרת למעשה שקרה באותו הרגע, וממוקדת לאותו המעשה בלבד.  למשל: "ראיתי שממש התאמצת כדי לסיים את המשימה, כל הכבוד", "שמעתי אותך מדבר בצורה יפה לחבר שרבת איתו אתמול, אני גאה בך", "ראיתי שקמת לעזור לחברה שלך בהפסקה", "ראיתי שהצלחת לשלוט בכעס שלך", "שמעתי אותך קורא והצלחת לבטא מאד יפה את המילים הארוכות" ועוד.

תגובתיות מיידית יכולה להיות במהלך שיעור, בהפסקה או בכל מצב אחר בבית הספר. תגובתיות יכולה להיות גם באמצעים ובמעגלים מחוץ לכיתה, למשל בקבוצת הוואטסאפ הכיתתית (בכיתות גבוהות) או בשיחות עם הילדים אחרי שעות הלימודים.  תגובה לדוגמא בוואטסאפ: "אני שמחה שאתם מעלים את הנושא" או "אנחנו שומרים על כללי דיבור מכבדים בקבוצה".

חשוב להגיב לתלמידים ולתת משוב בצורה מדודה ומאוזנת, ולא כזו היוצרת הרגשה אצל התלמיד שהוא נמצא תחת פיקוח או עין בוחנת, היוצרת תחושה שלילית.

שיתוף:

אוהבים מה שאתם רואים?

רוצים לקבל עוד דברים טובים במייל?

הירשמו ונדאג שתישארו מעודכנים!
דילוג לתוכן