קרן משפחת ליאון > פרקטיקות > ראייה ותכלול הוליסטי של הילד > טיפוח רגשי וקשר בזמן הלמידה מרחוק > שיתוף תלמידים והתייחסות לכולם במהלך שיעור און ליין
בזמן למידה מרחוק המחנכת לא רואה את התלמידים באופן יומיומי, והקשר הבלתי אמצעי של פנים מול פנים, הסתכלות על הילד ומגע עם הילד, לא קיים. הפלטפורמה הדיגיטלית מכניסה את הילדים ל”ריבועי מסכים” ולמפגשים עם הסחות דעת רבות, דבר המקשה על ראיית כל התלמידים ועל מתן תשומת לב לכולם. הקפדה של המחנכת להתייחס לכל התלמידים במסגרת שיעור מבטיחה את תשומת הלב לתלמיד ומחזקת את תחושת הבטחון והשייכות שלו ואת ההרגשה שרואים אתו ושהוא חשוב.
במהלך השיעורים בלמידה מרחוק, יש להקפיד כי ניתנת תשומת לב לכל אחד מהתלמידים. לשם כך כדאי לתכנן את השיעור באופן שייתן מענה לכלל התלמידים וכן יאפשר למחנכת לשמוע את כולם ולהתייחס לכולם.
שיתוף כלל התלמידים והתייחסות המחנכת במהלך שיעור און ליין יכולה להתבצע במספר דרכים:
במידה והדבר לא מתאפשר במסגרת שיעור בודד, יש להקפיד על שיח עם כל אחד מהתלמידים לאורך יום למידה, בכל יום.
מומלץ לסמן על רשימת שמות התלמידים את השיחה שהתבצעה. במידה והמחנכת מאבחנת במצב רגשי הדורש תשומת לב, או צורך אחר, כדאי לכתוב ליד שם הילד או במחברת/יומן המחנכת.
“הקפדתי לא לסיים שיעור בזום בלי שדיברתי עם כל ילד. אסור שילד ירגיש שהוא שקוף.
או שפתחתי את השיעור בכך שכל ילד צריך לענות על שאלה ולהעביר לחבר. כשהם עבדו בקבוצות עברתי בין החדרים, היה לי את הפנאי לדבר עם כל ילד. זה היה ברמת לשאול: כואב לך הגב? את משתעלת? מה עם הנקע ברגל?
א שאלות תוך כדי משימה לימודית. השיחה יכולה להיות גם על מה הבנת או לא הבנת. העיקר להתייחס לכל ילד.
היו לי ילדים שהסגר הכניס אותם למקום לא טוב. ככה הרגשתי שראיתי אותם”.
(רחלי, מחנכת כיתה ו’, בי”ס עופרים, ירושלים)