מוסיקה מגוונת
מגוונת

חינוך לערכים והכיתה
כקבוצה חברתית

פרקטיקת שימוש במוסיקה מגוונת

מוסיקה היא אחד הסממנים הבולטים לתרבות. חשיפה למוסיקה מתרבויות שונות תורמת להיכרות עם תרבויות אלה, הפחתת זרות, ומפתחת סובלנות לשונות ולמגוון זהויות. שימוש במוסיקה מגוונת יכול להיות במסגרת שיעורים או כהעשרה, וכן השמעה חופשית בהפסקות.

מטרות:

התאמה לגילאים:

כל הגילאים

מתי בשנה:

לאורך השנה

איך מתבצע?

שילוב מוסיקה ושירים מגוונים במסגרת שיעורי חינוך וחברה, במסגרת שיעורים דיסציפלינריים או במסגרת אחרת להחלטת המחנכת. (למשל: שיעורי מחנכת, שבוע נושאי, שיעור אקטואליה, שיעור נושא ועוד). הבחירה במוסיקה יכולה להיות על פי העדפה אישית של המחנכת, בהתאמה לתרבויות התלמידים בכיתה או לבחירת התלמידים. ניתן גם להיעזר בהורים ולשלב אותם בפעילות מוסיקלית מגוונת בכיתה.

על מנת שהמוסיקה תשמש ככלי להיכרות עם התרבות, מומלץ לתווך ולהסביר את ההקשר התרבותי לתלמידים על ידי הסבר על האמן המבצע, התקופה בה נכתב השיר, ארץ המוצא, הסיפור של השיר.

שימוש במוסיקה יכול להתבצע באופנים וברמות הרחבה שונות:

  • השמעה חופשית
  • צפייה בקליפים/צפייה בהופעה מוקלטת
  • השמעה ולימוד מילים
  • המצאת ריקוד
  • לימוד על ארץ מקור השיר (באמצעות מפה, תמונות על הארץ, מידע)
  • חקר על הלהקה/זמר
  • צפייה במופע מוסיקלי

"כל יום שישי מסתיים עם שיר בעברית, שיר שאני אוהב. הרגשתי שזה טוב כי זה משהו שלי. אני אוהב שירים ישראלים של פעם, הבאתי להם את העולם שלי, זו העשרה. זה עושה הרגשה נעימה לסיים ככה את השבוע."

(רוני, מחנך כיתה ו', בי"ס חשמונאים, יפו)

"אני מראה סוגים של אנשים, מוסיקות שונות, נותנת לילדים להציג מוסיקה שלהם. דרך המוסיקה אפשר ללמוד על תרבויות שונות. להביא סגנונות שונים למוסיקה זה לפתוח אותם לעולמות שונים. למשל למדנו על הביטלס שבוע שלם".

(תמי, מחנכת כיתה ד', בי"ס אלונים, ראשון לציון)

שיתוף:

אוהבים מה שאתם רואים?

רוצים לקבל עוד דברים טובים במייל?

הירשמו ונדאג שתישארו מעודכנים!
דילוג לתוכן