קרן משפחת ליאון > פרקטיקות > קשר עם הורים > קשר פרטני עם הורים > קשר יזום וממוקד עם הורים על בעיות
יצירת קשר יזום ממוקד עם ההורים בעקבות קושי של הילד הוא חשוב ומשמעותי לאחריות המשותפת על התהליך החינוכי של הילד, ומאפשר חשיבה ותכנון משותפים של דרכי פעולה, עזרה ופתרון בעיות. בכך מתחזקת האפשרות לפתרון אתגרים בסמוך להופעתם והימנעות מהצטברות אתגרים וקשיים נוספים אצל הילד.
יצירת קשר ועדכון ההורים בעקבות אירועים או מקרים חריגים שדורשים התייחסות, אשר התרחשו בזמן הלימודים. עדכון ההורים על מקרים אלו ייעשה קודם כל באמצעות שיחת טלפון של המורה ולא בשליחת הודעת טקסט או מכתב. במקרים בהם אין תגובה מצד ההורה או שיש צורך בתיעוד המקרה, תתבצע התקשורת באמצעים כתובים.
בשיחת הטלפון חשוב לעדכן את ההורה במקרה שאירע, לשתף בפרטים ובאופן בו האירוע טופל. בנוסף, יש לתת מקום לשמוע את דעתו של ההורה ויחד איתו לחשוב ולהחליט כיצד נכון שיהיה המשך הטיפול באירוע בבית. בדרך זו נוצר קשר עם ההורים ויש אחידות והמשכיות בין הבית ובית הספר.
“אני שומרת על קשר רציף עם הורים, אין לי הורה שלא יודע על המצב של הילד שלו, לאורך כל השנה, גם הלימודי וגם הרגשי.
היה לי השבוע עניין רגשי עם אחד הילדים, מצאתי שהתלמיד שיקר יום אחר יום. אמרתי לו שזה לא מכבד אותי שהוא משקר, הרגשתי שמשהו לא בסדר, אז דיברתי איתו וניסיתי להבין מה קורה. ביררתי איתו. בדקתי אם הוא משחק עם הילדים בהפסקה. בכל זאת שיתפתי את ההורה, וסיפרתי להם מה שהיה, העליתי את התחושה שלי לגבי הילד. ואז האמא הודתה לי על כך ששמתי לב לזה“.
(כרמית, מחנכת כיתה ג’, בי”ס יגאל אלון, גבעתיים)
“אני מקיימת שיחות יזומות עם הורים, שיחות מעקב על הילדים שדורשים מעקב אחר התפתחות שלהם.
אני יוזמת הרבה שיחות עם הורים יותר סביב עניינים רגשיים. אני עורכת שיחות רבות ברמה הלימודית ומעדכנת אותם, אבל זה מתוך מקום שהם לא יופתעו מהמצב בהמשך. לקראת תעודה, לקראת הערכות, לקראת מבדקים. השיחה היא שיחה של יידוע”.
(רחל, מחנכת כיתה ד’, בי”ס כצנלסון, גבעתיים)