קרן משפחת ליאון > פרקטיקות > חינוך הוגן, שוויון הזדמנויות ומיצוי פוטנציאל > התייחסות ייחודיות לאוכלוסיות ייחודיות ומוחלשות > קירוב וחיזוק הורים
הורים מאוכלוסיות ייחודיות הסובלות מפערים שונים (תרבותיים, חברתים, שפתיים), מרגשים לעיתים רחוקים מההוויה ומההתנהלות הבית-ספרית, דבר שעלול ליצור עימותים ומתחים. קירוב הורים באמצעות שיחות ומציאת נקודות חיבור ועניין מסייע ביצירת קשר מיטבי, אווירה טובה ומחזק את הרגשת השייכות והבטחון של ההורים. תחושה זו מועברת גם לילדים ותורמת לחיזוק תחושת השייכות והמחוברות של הילדים, בהפחתת מקרי אלימות ובעיות התנהגות.
בתחילת השנה, במסגרת ההיכרות הראשונה עם הורי התלמידים בכיתה, המחנכת תהיה ערה להורים אשר מתאפיינים בפערים בשפה, פערים תרבותיים או פערים חברתיים וכן הורים שמביעים סימנים או רגשות של אפליה או הדרה חברתית. גורמים אלה יכולים להשפיע על מהלך התקשורת התקין בין המחנכת להורים במהלך השנה.
לאורך השנה תקפיד המחנכת על יצירת קשר תכוף עם הורים אלה וחיזוק הקשר עמם, בצורה מוגברת מאשר ההורים האחרים בכיתה, לשם קירוב וחיזוק הקשר.
"אנחנו רוצים קשר בלתי אמצעי עם הילדים, והצלע של ההורים היא צלע קריטית.
דווקא ההורים המנותקים, העולים החדשים, אלה שאין להם שפה, אני מעודדת אותם לבוא ולהגיד לי מה הם דורשים בי כמחנכת, אני מנסה לתת להם מענים ולהעצים את ההורים. לצאת אל אלה שאין להם.
למשל היה לי הורה בכיתה שהיה מנגן במדרחוב – והזמנתי אותו לנגן בבית הספר. אני מעצימה גם את ההורים".
(מחנכת כיתה ד', ראשון לציון)