קרן משפחת ליאון > פרקטיקות > ראייה ותכלול הוליסטי של הילד > זיהוי צרכים, מיפוי ומעקב > קבצים שיתופיים לריכוז ידע על הכיתה
קבצים שיתופיים המרכזים את המידע על התלמידים הם כלי מהותי באחזקת התהליך החינוכי-טיפולי של הילדים, על ידי כלל הצוות החינוכי. הקבצים משמשים את המחנכת בצמתי הערכה מרכזיים ובישיבות פדגוגיות, על מנת לקבל תמונה מלאה על הילדים והכיתה. הקבצים השיתופיים מחולקים על פי נושאים ומוזנים על ידי המחנכת ושאר הצוות החינוכי, כל אחד בהתאם לתפקידו.
פיתוח כלי או פורמט דיגיטלי לאיסוף וריכוז המידע על התלמידים, אשר יהיה פתוח לכל הצוות המקצועי של הכיתה.
את הכלי הדיגיטלי מנהלת המחנכת, כאשר כל אחד מהגורמים המקצועיים אמון על להוסיף מידע בעמוד, עמודה או החלק במסמך הקשור לתפקידו (למשל: הוראה מקצועית, יועצת, מטפל).
“יש לנו תיקיות לכל הילדים. זה סוג של ארכיון שמרוכז בו כל הידע על התלמידים, לפי שנים. כל מורה שרוצה להתעדכן במצב הכיתה או ילד כזה או אחר, הוא יכול להתעדכן וללכת שנתיים אחורה ולראות מה קרה איתו בתהליך או בלמידה. זה משמש גם כארכיון מול ההורים“.
(אביטל, מחנכת כיתה ו’ ורכזת פדגוגית, בי”ס ברנר, גבעתיים)
“היועצת פותחת תיקייה לכל כיתה. נכנסים שם דברים עקרוניים. אין שם מידע על כל ילד. בהיבט הפדגוגי אנחנו עושים ישיבה פעמיים בשנה, ועובדים עם טבלה במיפוי “רמזור”. בטבלה יש גם היבטים חברתיים רגשיים וגם היבטים לימודיים”.
(ענת, מחנכת כיתה ב’, בי”ס שבילי רעות, מועצה אזורית מנשה)