עיצוב הכיתה

ניהול עצמי, שימור עצמי
ומניעת שחיקה

פרקטיקת עיצוב הכיתה כמרחב נעים למחנכת

הכיתה היא הבית של המחנכת, כמו גם של התלמידים. כשם שאנחנו רוצים להרגיש טוב בבית האישי שלנו, כך גם בכיתה. עיצוב מרחב הכיתה באופן המתאים לצרכים של המחנכת ולאישיות שלה, תורם להרגשת בטחון ונינוחות ומחזק רגשות חיוביים בזמן השהייה בכיתה.

מטרות:

מתי בשנה:

לאורך השנה

מה הכוונה?

כאשר חושבים על עיצוב מרחב הכיתה כמרחב בטוח ונעים, עם אווירה נעימה, כדאי לחשוב על העקרונות הבאים:

  • התאמה לצרכים אישיים: מה הצרכים שלי כאדם? מה הדברים שחשובים לי? מה אני צריכה כדי להרגיש טוב?
  • התאמה לצרכים מקצועיים: מה המטרות שלי? מה היעדים הפדגוגיים שלי? איך אני מעצבת את הכיתה כדי שיתאימו להם?
  • התאמה לערכים: באילו ערכים אני מאמינה? האם זה תואם את המטרות שלי? למשל: סדר וארגון מול חופש ואפשרויות בחירה ואי סדר לילדים.
  • חיבור בין עולם אישי למרחב הכיתה: מציאת הדברים שאני אוהבת והכנסתם לכיתה: מוסיקה, אמנות, אוכל, חיות, צבעים, ריחות, צמחים ועוד.

עיצוב מרחב הכיתה לא חייב להיות מבוסס על השקעה כספית רבה, או החלטה בית ספרית. ניתן להשתמש במשאבים חומריים מצומצמים וכן להיעזר בהורי הכיתה ובציוד לשימוש חוזר.

“אחד הדברים שאני הבנתי שהכי חשוב לי זה לבנות את הכיתה כמרחב בטוח עבורי, כשאני נכנסת לכיתה אני מרגישה בבית. אני בטוחה באהבה, אני בטוחה במקום שלי.  מורה צריך להכניס את האהבות שלו לכיתה. זה דבר שאני מאד מאמינה שעובר לילדים.

יש לי אוטונומיה וחופש לעצב את הכיתה כמו שאני רוצה – הבאתי המון דברים מהבית, עיצבתי את הכיתה. אני תמיד מגיעה לפני הילדים, מפזרת ריח טוב בכיתה, אני מקבלת אותם בלב פתוח, אני מוכנה אליהם. כשהילדים מתחילים להגיע יש לי זמן פרטי איתם, וגם אני מכינה כבר את הכל, אני מוכנה. אני פנויה אליהם. אני מכינה את סדר היום עם אייקונים על הלוח, כל יום נפתח בשיר שאני בוחרת, שאני אוהבת, אנחנו מקשיבים ומדברים על השיר”.

(תמי, מחנכת כיתה ד’, בי”ס אלונים, ראשון לציון)

שיתוף:

אוהבים מה שאתם רואים?

רוצים לקבל עוד דברים טובים במייל?

הירשמו ונדאג שתישארו מעודכנים!
דילוג לתוכן