קרן משפחת ליאון > פרקטיקות > חינוך הוגן, שוויון הזדמנויות ומיצוי פוטנציאל > בעת למידה מרחוק > עבודה בקבוצות קטנות במרחב למידה דיגיטלי
למידה מרחוק היא שינוי עבור התלמידים ומהווה עבור חלקם קושי גדול. עבודה של המחנכת עם התלמידים בקבוצות קטנות מאפשרת מתן מענה מותאם לתלמידם, על פי רמות ועל פי צרכים לימודיים ורגשיים. בכך מתאפשרת למידה דיפרנציאלית, והתקדמות פרטנית של כל תלמיד. עבודה בקבוצות קטנות מצמצמת את הרעשים הכרוכים בלמידה מקוונת וכן מאפשרת לתלמידים מפגש אינטימי עם חבריהם לכיתה, עזרה במשימות לימודיות ושמירה על קשר חברתי בין התלמידים.
בתכנון שיעורים ללמידה מרחוק, יתבע תכנון דיפרנציאלי של עבודה בקבוצות על פי רמות או על פי צרכים לימודיים, רגשיים או חברתיים של תלמידים שונים בכיתה.
“בתקופת הלמידה מרחוק חילקתי את הכיתה ל”קבוצות מסוגלות”. החלוקה הייתה לפי המסוגלות הדיגיטלית. למשל ילדים שאין להם אמצעים דיגיטליים בכלל או מיומנות בסיסית – הם יהיו קבוצה, ילדים שיש להם מיומנות גבוהה, הם יהיו קבוצה. חילקתי גם לפי המקום הרגשי שהם נמצאים ביחד ללמידה הדיגיטלית”.
(מחנכת כיתה ה’, גבעתיים)
“הדיפרנציאליות בלמידה מרחוק מקבלת תפנית. הוספנו קבוצות פרטניות. הורדנו שני שיעורים פרונטליים כדי שכל השבוע אני אפגוש את כל התלמידים. זה היה פרטני לימודי, אבל רוב השיח היה חברתי. הקדשנו הרבה חשיבה על מי יהיו בפרטני ואיך ירכיבו את הקבוצות”
(שירה, מחנכת)
“רציתי לתת מענה לתלמידים החזקים, כי הרגשתי שאני לא יכולה להשאיר את המצב כמו שהוא, הלמידה עבורם בזום היית נמוכה יותר ממה שהם היו יכולים והם היו משועממים.
מצאתי תוכנית ייחודית עבורם, הראיתי להם ושאלתי את דעתם והם החליטו שהם רוצים לעשות אותה.
גם חילקתי את הכיתה לקבוצות, בעבודה בחדרים. אמרתי להם שאני מתערבת בבחירת הקבוצות וחילקתי לפי רמות. גם העברתי תלמידים בין הקבוצות אחרי החלוקה”.
(נעה, מחנכת כיתה ח’, בי”ס בן גוריון, גבעתיים)