משימות
משותפת

חינוך לערכים והכיתה
כקבוצה חברתית

פרקטיקת משימות משותפת לביצוע יחד

בזמן למידה מרחוק התלמידים לא נפגשים אחד עם השני, והקשרים חברתיים מתרופפים. משימות לימודיות משותפות מחייבות אותם לתקשר זה עם זה ולעבוד יחד, ובכך משמרות את הקשר בין התלמידים, מפחיתות את תחושת הבדידות הקיימת בתקופות אלה ומחזקות מיומנויות חברתיות.

מטרות:

התאמה לגילאים:

כל הגילאים (בהתאמה)

מתי בשנה:

בתקופות של למידה מרחוק

איך מתבצע?

כחלק מהתכנון הלמידה, יבוצעו חלק ממשימות הלימוד בקבוצות. מומלץ לשמור על קבוצות קטנות, 2-4 תלמידים בקבוצה. ההנחיה לתלמידים היא שהעבודה צריכה להיות משותפת וכן להגשת תוצר משותף.

ניתן להקדיש זמן מהמערכת השעות לעבודה המשותפת (במסגרת חדרים בזום, או בשיחות זום פרטיות), או להנחות את התלמידים לבצע את העבודה לאחר שעות הלימודים המוגדרות.

סוגי משימות אפשריות:

  • משימה מתוך חומר הלימוד. למשל: משימה בשפה.
  • חקר נושא משותף – חקר, הכנה והצגה מול קהל.
  • משימה יצירתית – כתיבת סיפור, שיר, הכנת סרטון.
  • אחר – משימה לבחירת התלמידים.

לאחר הצגת התוצרים חשוב לבצע רפלקציה עם התלמידים על התהליך האישי והקבוצתי. הרפלקציה יכולה להתבצע באופן פרטני (אל מול התלמיד), באופן קבוצתי (חברי הקבוצה), או כיתתי (כל הקבוצות מתארות את התהליך שעברו).

“נתתי להם משימה בשפה שהם צריכים לעשות ביחד, לא לבד. הם היו צריכים לבחור נושא שהם רוצים והם היו צריכים להציג את זה מול קהל, אבל בזום. זו הייתה משימה ארוכת טווח, היא מחייבת אותם לשמור על קשר, עבדנו על זה בחדרים נפרדים בתוך השיעורים, וזה אפשר לי להיות בתוך התהליך.

לאחר מכן עשינו הסתכלות רפלקטיבית על התהליך, היה שיח על העניין הקבוצתי ומה הם יכולים ללמוד על עצמם בתוך התהליך.”

שיתוף:

אוהבים מה שאתם רואים?

רוצים לקבל עוד דברים טובים במייל?

הירשמו ונדאג שתישארו מעודכנים!
דילוג לתוכן