קרן משפחת ליאון > פרקטיקות > קשר עם הורים > קשר פרטני עם הורים > מפגש עם ההורים כאמצעי ליצירת קשר חיובי
במהלך שנת הלימודים מתקיימים מספר מפגשים בין הצוות החינוכי והורי התלמידים. יצירת קשר חיובי וקרבה במהלך מפגשים אלו הינן תנאי חשוב והכרחי כדי להביא לקידום והעצמה של התלמידים. במהלך המפגשים חשוב ליצור תחושה נעימה, לנהל שיחה מקרבת עם ההורים, לתת מקום למחשבות, רגשות ודעות שונות ולאפשר קבלת החלטות משותפת לטובת התלמיד.
בתחילת שנת הלימודים מתקיימת אסיפת הורים, מפגש בו כלל הורי הכיתה מתכנסים יחד ונערכת שיחה עם מחנכת הכיתה. זה המקום להיכרות עם המחנכת, לשיתוף ב”אני מאמין”, לתיאור מה מצופה ומתוכנן במהלך השנה, וליצירת תיאום ציפיות עם ההורים לגבי דרכי התקשורת. באסיפת הורים זו נהוג גם לבחור את וועד הכיתה.
פעמיים בשנה, לפני המחצית ולפני סיום השנה, מתקיימים ימי הורים או מפגשי הורים (לכל בית ספר מינוח אחר). אלו ימים בהם כל הורה מגיע יחד עם התלמיד ונערכת שיחה אישית. מפגש זה הינו המקום לשתף ולספר על מצבו של התלמיד בהיבטים השונים: לימודי, חברתי, התנהגותי ורגשי. מפגש זה הינו חשוב ומשמעותי ליצירת שותפות בין ההורים, המחנכת והתלמיד במטרה לקדם את התלמידים בהיבטים השונים. חשוב מאוד להגיע מוכנים ליום זה, לשתף את התלמידים בדברים השונים ולמצוא את הדרך הנכונה לחזק ולהעצים את התלמידים במפגש זה.
“באסיפת הורים בתחילת השנה אני תמיד מכינה הפתעה לילדים שההורים יוצרים, למשל כתיבת ברכות שנה טובה לילדים. אני מתעקשת עם ההורים שיכינו זאת לילדים. ההורים מרגישים שאני שותפה שלהם ודואגת לילדים,מהצד השני, זה מייצר עניין ואמון.”
(איילת, מחנכת כיתה ב’, בי”ס אלומות, באר שבע)
“באסיפת הורים אני מנהלת שיחה ובה הצהרת מטרות: המטרה שלי ושל ההורים זו אותה מטרה: טובת הילד. יש כאן משולש. אם אין שיתוף פעולה אז הילד מפסיד.”
(תהילה, מחנכת כיתה א’, בי”ס שמרית אור, נתניה)
“ביום ההורים אני יוצרת סטינג נעים, מביאה כיבוד לילדים (סוכריה או וופל), אני נוהגת לשבת על השולחן של הילדים קרוב אליהם, בלי שולחן מפריד. תמיד אני מקפידה להתחיל עם החוזקות של הילד. לכל ילד יש חוזקות. אני נותנת דוגמאות ממשיות ממה שקורה בכיתה, מעבירה להורים מסר שיש ביני לבין הילדים היכרות טובה, שאני יודעת ומכירה אותה, בצורה הזאת נוצרת הקרבה. השיח הוא משותף עם ההורים, הם גורם מוסמך וקובע על ילדיהם וחשוב לי שנעבוד יחד.”
(איילת, מחנכת כיתה ב’, בי”ס אלומות, באר שבע)
“את יום ההורים התלמידים מובילים. בגלל שאני בכיתה ו’ הדיאלוג מתקיים מול הילדים – השיקוף הוא לילד ולא להורה. יום ההורים הוא הזדמנות להראות להורים את הדיאלוג שנוצר עם הילדים שלהם. אלה הם רגעים משמעותיים גם מבחינת האמון וגם מבחינת לראות את התהליך של אותו ילד או ילדה. אני עושה תהליך הכנה עם התלמידים – תמיד יש תהליך הערכות ליום הורים – איך התלמידים חווים את עצמם, איזה דברים הם חוו במחצית הזו. אלו יעדים הם הציבו לעצמם, האם השיגו או לא השיגו – שאלות מנחות.”
(מחנכת כיתה ו’, תל אביב)