כרטיס
ניווט לשיעור

חינוך הוגן, שוויון הזדמנויות
ומיצוי פוטנציאל

פרקטיקת כרטיס ניווט לשיעור

ישנם תלמידים אשר מתקשים לזכור את סדר הפעילויות בשיעור, הדבר מתעצם כאשר ישנן דרישות שונות בשיעורים שונים. כרטיס ניווט ועליו סדר הפעולות הוא כלי עזר לעניין זה. באמצעות כרטיס הניווט התלמידים מתרגלים סדר והתמצאות בשיעור, ובכך מתחזקת אצלם תחושת הבטחון והפניות ללמידה. כרטיסיית הניווט היא גם הדגמה לדרך בה הם יכולים בעתיד לסדר את הלמידה, ובכך מחזקת את מיומנויות הלמידה העצמאית אצל התלמידים.

מטרות:

התאמה לגילאים:

גילאים צעירים (א'-ג')

מתי בשנה:

בתחילת השנה באופן מוגבר, במהלך השנה על פי צורך

איך מתבצע?

הכנת כרטיסים מתומצתים, המציגים את הפעולות השונות הנדרשות באותו השיעור. הכרטיס יכול להיות מורכב ממילים, איורים או תמונות. ניתן להשאיר מקום לסימון וי ליד הפעולות השונות. כדאי לניילן את הכרטיס כך שהילדים יוכלו לסמן עליו וכדי למנוע התבלות מהירה.

את הכרטיס מחלקים לתלמידים הזקוקים לו (לא לכל התלמידים), והם מדביקים את הכרטיס בפינת השולחן או במחברת המקצוע.

בתחילת שיעור, כדאי להפנות את תשומת לב התלמידים לכרטיס ולהזכיר את השימוש בו.

ניתן להתאים ולחלק כרטיסים שונים לילדים, על פי הצורך. כדאי לחלק כרטיסים למספר ילדים גדול של ילדים בכיתה, על מנת להימנע מ"תיוג" של ילד ספציפי כמתקשה.

"היה לי ילד שמאד התקשה בארגון. הכנתי לו כרטיס ניווט. למשל אם צריך את החוברת, שמתי תמונה של חוברת. ממש כתוב לו את שלבי העבודה בשיעור. למשל: להניח בפינת השולחן את הקלמר והיומן, לבדוק במערכת מה השיעור, להוציא את הציוד המתאים, ובסוף היה רשום: להכניס את הציוד לתיק בסיום השיעור. הוא היה מסמן וי לאורך כל השיעור.

הדבקתי את זה על השולחן שלו והדבקתי את זה לעוד מחצית מהתלמידים כדי שהילד לא "יוחרג", הם לא היו צריכים את זה אבל זה הניע אותו לפעולה".

(מלי, מחנכת כיתה ג', בי"ס קשת, כפר ורדים)

שיתוף:

אוהבים מה שאתם רואים?

רוצים לקבל עוד דברים טובים במייל?

הירשמו ונדאג שתישארו מעודכנים!
דילוג לתוכן