קרן משפחת ליאון > פרקטיקות > קשר עם שותפי התפקיד > עבודה מול מנהלת, יועצת ומורות עמיתות > ישיבות צוות
ישיבות צוותיות, המתקיימות באופן קבוע, הינן מרכיב קריטי ומשמעותי ביצירת אחידות ושיתופיות בין הצוות החינוכי המלמד בכיתה. כאשר למחנכת הכיתה יש מפגשים קבועים עם הצוות היא יכולה לקדם ולהוביל תהליכים, לתת מענה לצרכים הקיימים בכיתה ובכך לקדם רצף לימודי וחינוכי ושגרה מיטבית עבור התלמידים. מפגשים אלה חשובים ומשמעותיים עבור כל הצוות גם על מנת להרגיש שהם שייכים ומשמעותיים וגם כדי לקבל תמיכה ועזרה מקצועית הדדית.
הכנסת שגרות קבועות של ישיבות צוותים, בהרכבים שונים, למערכת השעות והקצאת זמנים במהלך יום הלימודים בהם הצוותים המקצועיים השונים נפגשים יחד. ישיבות צוות מיועדות עבור קביעת תכנית עבודה, התייחסות לאירועים שונים, שיתוף ושיח על נושאים דחופים העולים מהכיתה, חשיבה רב צוותית על תכנית עבודה פרטנית עם ילדים ועוד. מפגשים אלה מאפשרים לצוות מקום לשחרור רגשות, לשיתוף של תחושות, מעשים, הצלחות או אתגרים אותם חוו במהלך עבודתם. זאת הזדמנות לקבל תמיכה ולחזק את תחושת השייכות לצוות ולבית הספר.
הכנסת הישיבות לשגרת העבודה הינה באחריות המנהלת, בעת בניית מערכת השעות השנתית. עם זאת, האחריות לקיום הרציף של הישיבות, המחויבות לישיבות ורמת המעורבות בהן, הן של המחנכות והצוות המקצועי. חשוב להקפיד לקיים את הישיבות באופן קבוע, ולא לבטל לאור צרכים משתנים ולא מתוכננים של המערכת והילדים, אשר קורים תדיר.
“ישיבות פדגוגיות מתקיימות בתחילת השנה כדי לבסס היכרות ראשונית עם הילדים. בישיבה נוכחים המנהלת והיועצת ומורות אחרות. בישיבה הזאת יש שיתוף, סנכרון של הדברים והמידע שאנחנו מקבלות על הילדים. חושבות ביחד על איך לתת לילדים מענה. מה דרך הפעולה המתאימה לכל ילד. המענה יכול להיות בכל התחומים: לימודי, רגשי, חברתי.
בסוף ישיבות פדגוגיות – כולן מקבלות דוח ממחנכת הכיתה. כל מי שעובד עם הכיתה הזאת”.
(מחנכת כיתה ד’, גבעתיים)
“אצלנו בביה”ס יש סדירויות למפגשים. יש ישיבות בין-מקצועיות וגם השתלמויות ומפגשים שעוסקים בעבודה של הצוות ובשיח רגשי של הצוות. למשל, אנחנו שתי מורות מקבילות ויש לנו שעה בתוך המערכת של שתינו ובנוסף שעה של שתינו עם הרכזת, ופעם בתקופה יש לנו מפגש עם כל צוות החטיבה הצעירה. בפגישות אנחנו עובדות על תכנית הלימודים, ועם הרכזת אנחנו עובדות על מענים לילדים, פרויקטים בית-ספריים ועוד כל מיני דברים שעולים מהשטח“.
(שלומית, מחנכת כיתה א’, בי”ס קשת, ירושלים)