הוראה
משותפת

קשר עם שותפי התפקיד

פרקטיקת הוראה משותפת עם הצוות המקצועי

הזמנת הצוות המקצועי להוראה משותפת ויצירת שיתופי פעולה סביב תוכן לימודי מסוים, מאפשרת הזדמנות לחיזוק הקשר בין התלמידים למורים המקצועיים, למידת עמיתים בין המחנכת לעמיתות וכן מזמנת למידה רוחבית, מגוונת ועשירה עבור התלמידים. בדרך זו יכולים המורים המקצועיים לתרום מתחומי העניין ומהידע שלהם לכיתה, התלמידים נתרמים מהידע המגוון ונוצרת חווית למידה עשירה יותר.  שיתוף הצוות המקצועי בפרויקטים כיתתיים מחזק את תחושת השייכות של המורים לכיתה ואת תחושת החיבור של התלמידים לצוות בית הספר.

מטרות:

מתי בשנה:

לאחר תחילת השנה וביסוס קשר המחנכת עם התלמידים, לאורך כל השנה

איך מתבצע?

במהלך השנה, יצירת הזדמנויות להוראה משותפת של המחנכת ומורות או בעלי תפקידים מהצוות המקצועי.

דוגמאות להזדמנויות להוראה משותפת:

  • למידה רוחבית סביב נושא מסוים – החלטה על נושא לימודי, חשיבה על ההיבטים השונים של נושא ושל התרומה האפשרית של כל מורה לנושא. חיבור בין השיעורים או העברת שיעורים משותפים על החנכת ומורה נוספת. למשל: נושא דמויות מופת בהובלת המחנכת, שיתוף המורה לאנגלית בקריאת טקסטים על דמויות המופת, שילוב מורה לאמנות ביצירת דיוקן, שילוב מורה להיסטוריה בשיעור על התקופה וציר זמן. דוגמא נוספת: נושא לימוד בתנ”ך – יציאת מצרים (ספר שמות), שילוב שיעור שפה – אפיון דמויות מהסיפור המקראי/ מילים וביטויים מהטקסט, שיעור אמנות – יצירה בעקבות הסיפור, שיעור למדעים –  שיעור מדעים- ניסויים בעקבות 10 המכות.
  • מנחים בעבודת חקר – עזרה לתלמידים או לקבוצות תלמידים בעבודת חקר בנושאים שונים, הרחבה על נושא חקר.
  • הוראה משותפת – העברת שיעורים משותפים לשני תחומי דעת. למשל: שיעור שפה בנושא בעיות מילוליות, שיעור תנ”ך באמצעות אומנות, שיעור ספורט וגיאומטריה ועוד.
  • עזרה בפרויקט סביב יום שיא או פעילות חברתית (ראה: הזמנה ושיתוף מורים בפעילויות הכיתה).
  • שיעורים משותפים עם צוות הניהול – תכנון והוראת שיעורים משותפים יחד עם גורמי מקצוע נוספים בבית הספר: יועצ.ת, רכז.ת השכבה, מנהל.ת, על פי צורך הקיים בכיתה. (למשל: הקניית מיומנויות, קשיים חברתיים, אירועים שונים, אקטואליה, נושא לימוד ייחודי).

“רכזת השכבה מלמדת איתי בכיתה, שעתיים בשבוע. בדרך הזו היא בעצם מכירה את הילדים טוב יותר. ככה אנחנו יכולים אחר כך ביחד להסתכל על הדברים שקורים במרקם החברתי. אם אני באה להתייעץ איתה, אז היא לא נסמכת רק על התיאור שלי, היא רואה גם בעיניים. גם עבור התלמידים היא הופכת להיות דמות מוכרת, בעלת השפעה עליהם.”

(מחנכת כיתה ד’, ירושלים)

“אני עושה פרויקטים שמשותפים לכל הצוות המקצועי. למשל טקס התורה- מורה לאמנות, לדרמה, המחנכות, שכולם עובדים ביחד זה מצמיח את הילדים. אנחנו רואות את הילדים מהזוויות האחרות שלהם, אנחנו יכולות לשתף פעולה ולתת מענה לילדים השונים.”

(שלומית, מחנכת כיתה א’, בי”ס קשת, ירושלים)

שיתוף:

אוהבים מה שאתם רואים?

רוצים לקבל עוד דברים טובים במייל?

הירשמו ונדאג שתישארו מעודכנים!
דילוג לתוכן