קרן משפחת ליאון > פרקטיקות > חינוך הוגן, שוויון הזדמנויות ומיצוי פוטנציאל > בעת למידה מרחוק > גיוון והתאמת שיטות ההוראה ללמידה דיגיטלית
שיטות ההוראה המקובלות בכיתה ובאופן פרונטלי אינן מתאימות בהכרח לשיעורים מתוקשבים. עבור חלק גדול מהתלמידים, הישיבה הממושכת מול המחשב והוראה באמצעות הזום קשה ומאתגרת. על כן מומלץ לגוון ולשנות את שיטות ההוראה, כך שיתאימו להוראה מתוקשבת ויענו על הצרכים השונים של התלמידים. גיוון בשיטות ההוראה מזמן אפשרות לתלמידים, שהשינוי קשה להם, להתחבר לתהליך הלמידה מתוך עניין וסקרנות ובכך תורם לשמירה על חינוך הוגן ומותאם ומסייע במניעת הגדלת הפערים הלימודיים בכיתה.
בתכנון ההוראה ללמידה מרחוק, כדאי לחשוב על דרכים יצירתיות ושונות ללמידה, לנצל את יתרונותיה של הלמידה המתוקשבת, ולהשתמש בתקופה זו כהזדמנות לחיזוק מיומנויות למידה עצמאית ומיומנויות דיגיטליות.
"כשעברנו ללמידה מרחוק הבנו שההקנייה בזום לא עובדת. אז עברנו לצילום סרטונים. הייתה גם שונות בין הכיתות, התאמנו שיטות אחרות לכל כיתה.
באופן מודע החלטנו גם שאנחנו מתכנסים למינימום, היה חשוב לנו לשמור על הקשר עם הילדים, לעשות מעט שיעורים. החוזקה שלנו זה המפגש כאן ובחוץ, וזה ל יכול להתקיים כשהילדים בבית".
(רועי, מנהל בי"ס שבילי רעות, מנשה)
"אני עובדת עם הכיתה הרבה על למידה עצמאית. בסגר הראשון ממש חשבתי איך לקחת את מה שאנחנו עושים בכיתה ולעשות את זה בלמידה מרחוק. בחרתי בפאדלט. אני לוקחת נושא ושמה שם עולם ומלואו, המון משימות ודברים שקשורים לנושא. הילדים נכנסים לעולם וירטואלי ועושים שם כל מיני דברים, הם בוחרים את המשימות. למשל למדנו על גלידה ועל השכונה שלנו".
(טובי, סגנית מנהלת, בי"ס שכונתי שפירא, יפו)
"מהר מאד הבנו שהם צריכים ללמוד בקבוצות קטנות, שמליאה בזום זה קשה – לקחנו מליאת בוקר של בוקר טוב ועשינו בה פעילות חופשית, במהלך היום לכל קבוצה קטנה של חמישה ילדים היה שיעור, וסוף היום היה במליאה.
הפעילויות של הבוקר היו פעילויות של הפעלה כמו להרים אותם מהכיסא, שיר בוקר קבוע, התעמלות ואז הפעלה לתוך הבית, לחפש דברים, סרטונים עם מסר חברתי ומדברים על זה, מה שתפס בצורה חזקה זה ניסויים מדעיים. אני הדגמתי ועשיתי וזה ריתק את הילדים".
(זהבית, מחנכת כיתה א, בי"ס בן גוריון, גבעתיים)