אפשרות
למתן משוב

ראייה ותכלול
הוליסטי של הילד

פרקטיקת אפשרות למתן משוב למחנכת

מתן משוב למחנכת על ידי הילדים יוצר אמון ופתיחות ביניהם ומשפר את השיח ביניהם. המשוב על ידי התלמידים מוסיף היבט של הדדיות לקשר, לא רק המחנכת מעריכה אותם אלא גם הם יכולים להעריך אותה. המשוב נותן מקום של חשיבות לדעותיהם ולרגשותיהם של התלמידים, מאפשר לילדים להכיר היבטים בעבודת המחנכת, להעריך את עבודתה וכן לתרגל מיומנות של הערכה, חשיבה ביקורתית, תקשורת ושיח. המחנכת זוכה להכרה בעבודתה על ידי הילדים וכן לקבלת משוב כנה על היבטים שונים.

מטרות:

התאמה לגילאים:

כל הגילאים

מתי בשנה:

משוב מתוכנן - במחצית השנה, בסוף השנה, בסיום תקופה או פרויקט. משוב אקראי – לאורך השנה

איך מתבצע?

משוב על המחנכת יכול להתבצע בצורה מתוכננת, באירועים ובמועדים שונים בשנה (בסוף מחצית או סוף שנה, בסוף תקופה, בסוף יחידת לימוד או פרויקט) או בצורה ספונטנית, לאורך השנה.

נושאים אפשריים למשוב:

  • שיטות הוראה: האם מעניינות? מגוונות? מסקרנות? חדשניות? מתאימות לנושא הנלמד? האם אני מבין את החומר בשיעור? האם אני נהנה מהשיעור?
  • יחס אישי ומענה לצרכים של תלמידים: האם אני מרגיש שאני מקבל יחס אישי? האם הצרכים שלי נענים על ידי המחנכת? האם אני מרגיש שמקשיבים לי? האם אני מרגיש שהמחנכת זמינה אלי? האם אני מרגיש בנוח לפנות אל המחנכת? האם אני מרגיש שאני מקבל יחס דומה לזה שהחברים שלי מקבלים? האם אני מרגיש שהמחנכת עוזרת לי?
  • אווירה בכיתה: האם המחנכת יוצרת אווירה טובה בכיתה? איזו אווירה יש בכיתה (נעימה, מתוחה, כיפית, קשה, אלימה, כבדה, משעממת, שמחה, חברית), מה אפשר לעשות כדי לשפר את האווירה בכיתה? האם הכיתה מסודרת ונעימה?
  • קשרים חברתיים: האם המחנכת שמה דגש על חברות בין ילדים? האם השיחות על היבטים של חברות משמעותיות עבורי? האם יש מספיק פעילויות חברתיות בכיתה? האם המחנכת עוזרת לי בעניינים חברתיים? האם המחנכת יודעת מי החברים שלי?
  • אחר

אופנים אפשריים למשוב:

המשוב יכול להיות משוב מובנה, חצי מובנה או פתוח, ויותאם לגיל התלמידים ולאופי השיח בכיתה.

  • משוב מובנה: דף מחוון ושאלות אשר נכתבות על ידי המחנכת, בהתאם להיבטים עליהם רוצה לקבל משוב. תשובות התלמידים יהיו על פי דירוג (למשל: מרוצה-לא מרוצה, 1-5, מסכים-לא מסכים). בגילאים הצעירים אפשר להיעזר בתמונות, פרצופים, אייקונים.
  • משוב חצי מובנה: מספר שאלות לדירוג ומספר שאלות פתוחות, אפשרות להתייחסות חופשית של התלמידים.
  • משוב פתוח: הנחייה לתלמידים לכתוב למחנכת מכתב משוב, בדומה למכתב שהם מקבלים ממנה בתעודה. (“ממני אליך”).
  • תיבת משוב: תיבה קבועה בכיתה בה הילדים יכולים לשים פתקי משוב למחנכת. ליד התיבה ניתן לשים פתקיות עם שאלות או נושאים (ראה נושאים אפשריים למשוב)
  • שיחת משוב: שיחה כיתתית או בקבוצות קטנות על פי כללי העברת משוב (למשל: שימור-שיפור-שימור).

שיתוף:

אוהבים מה שאתם רואים?

רוצים לקבל עוד דברים טובים במייל?

הירשמו ונדאג שתישארו מעודכנים!
דילוג לתוכן