המחנכ.ת
כמוביל.ת קהילה

תפיסות
לחינוך כיתה

המחנכ.ת כמוביל.ת כיתה ומנהל.ת קהילה

מחנכות ומחנכי כיתה אחראים על קבוצת ילדים אשר חיה יחד במסגרת בית הספר, לאורך שנים. מעבר לטיפול הפרטני בכל ילד וילדה, הם מובילים את הקבוצה כולה ואת תהליכי הקבוצה. ניהול והובלת הכיתה כולל גם את הורי התלמידים, כפרטים וכקבוצה כך ניהול הכיתה כולל היבטים של ניהול והובלת קהילה.

במסגרת זאת אחראים המחנכות והמחנכים ליצירת מרחב נעים ונוח עבור הילדים וההורים, דפוסי תקשורת טובים בין כולם, הזדמנויות לפיתוח קשרים חברתיים וכן הנחלת ערכים ונורמות התנהגות.

אני מתייחסת לתפקיד מחנכת הכיתה מהמקום שבו הדבר דומה לניהול בית ומשפחה, בחלקים מסוימים זאת המחנכת היא סוג של אמא, אמא עם גבולות ועם מטרות שהיא מציבה לעצמה ויעדים, והיא קשורה לארגון כלשהוא”.

אני חושבת שמחנכת זו מנהיגה מנהיגת קהילה, מרחב כיתתי, מנהיגה מרחב קהילתי בין בית הספר וההורים. אני מאמינה שכדי לעשות את התפקיד של הטוב צריכה להוות דמות שמדריכה גם את ההורים”.

אני מאמינה גדולה שמחנכת היא מנהלת הכיתה, והיא צריכה להיות מודל לחיקוי. לא להגיד דברים אלא לעשות דברים. התלמידים יותר מחקים בהתנהגויות מאשר מקשיבים למה שאנחנו אומרים. המחנכת היא הדמות שבאמת משמעותית. היא זאת שמביאה את האני מאמין של בית הספר לתוך הכיתה

אצלי בבית הספר אני לא קוראת להם מחנכים, הם נקראים “מנהלי קהילות”. כל אחד הוא מנהל קהילה. פעם מחנך עבד נטו מול הילדים, היום התפקיד שלהם זה לנהל קהילה של הילדים, ההורים אצלו בכיתה וזה לייצר קשרים קהילתיים עם הסביבה שלך. אני מצפה מהם ליצור קשרים עם מה שקורה בחוץ. אני רוצה שהמחנכים יהיו ה”מציקים” הכי גדולים בבית הספר. מחנך שמגיע אלי כל הזמן ו”מציק” לי עם דברים שהם רוצים שיקרה. מישהו שכל הזמן מזהה צרכים ומחפש להם פתרונות

מחנך בעיני הוא מנהל כיתה. דמות מובילה ומשמעותית עבור כל הבאים בה (הורים, תלמידים וחברים לצוות). תפקיד המחנך לבנות כיתה כמקום חברתי, עם אקלים כיתה נינוח מקרב ומכיל, לפתח את מיומנויות ההקשבה המושתת על רגישות לזולת“.

“קשר מורה-הורה-תלמיד הכרחי ליצירת שותפות, פיתוח וקידום העשייה החינוכית. אני רואה בהורים של הילדים שותפים ברמה של קבלת החלטות כחלק מתרבות ארגונית. הקשר הרציף והעקבי איתם משמעותי מאוד להצלחת התלמידים ומשפיע על מידת המוטיבציה של התלמידים, על הישגיהם ועל תחושותיהם. כאשר יש שיתוף פעולה בין ביהס וההורים וההחלטות מתקבלות במשותף, תהליך הלמידה מוצלח ומניב פירות.

אוהבים מה שאתם רואים?

רוצים לקבל עוד דברים טובים במייל?

הירשמו ונדאג שתישארו מעודכנים!
דילוג לתוכן